Plattelandsorkest Zeepaert vierde hun zestigjarig bestaan onder meer met een bezoekje aan de Leidse burgemeester. (Video/Foto's: Chris de Waard)

Plattelands Orkest Zeepaerdt viert zestigjarig bestaan met Leidse burgemeester

De Leidse burgemeester Peter van der Velden ontving vanmorgen een bijzonder gezelschap op het stadhuis. Enkele tientallen ‘maten uit Brabant’, zoals hij ze omschrijft, kwamen op bezoek en niet zomaar. Het zijn leden van het illustere Bredaase carnavalsgezelschap Coöperatief Plattelands Orkest Zeepaerdt”, aldus Van der Velden.

Zeepaerdt bestaat zestig jaar en dat wilden ze wel even vieren met Van der Velden die als gastspeler nog wel eens meedoet aan optredens in Breda. Het waarnemend burgemeesterschap in Leiden laat zich slecht combineren met die muzikale liefde. Uit het verhaal dat de burgemeester zijn gasten vervolgens over Leiden vertelde, blijkt overigens dat hij in Leiden ook de liefde weer gevonden heeft. Die voor de stad. Vol vuur vertelt hij zijn gehoor over het levende schilderij dat de Sleutelstad in zijn ogen is, maar ook over de bijzondere samenwerkingen op het Leiden Bio Science Park.

Penning
Voordat het gezelschap begon aan een rondleiding door het Leidse stadhuis, kwamen ook de instrumenten al even tevoorschijn en speelden ze in de B&W-kamer van het stadhuis een aantal nummers. En natuurlijk speelde de burgemeester mee op zijn onafscheidelijke trompet. vanwerge het jubileum van Zeepaerdt kreeg Van der Velden ook een zilveren penning van het orkest omgehangen.

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×