Hoewel er de laatste tijd weinig regen is gevallen, zijn er in onze regio geen problemen met de droogte. (Foto: Chris de Waard)

Zomermonitor hoogheemraadschap: geen problemen met droogte

Het hoogheemraadschap van Rijnland (HvR) heeft de eerste ‘zomermonitor’ van 2024 uitgebracht. Daarin geeft het hoogheemraadschap informatie over de stand van zaken in het gebied Rijnland met betrekking tot de droogte. “Het is al enkele weken droog en de weersverwachting geeft op enkele buien na voor de komende dagen ook geen grote neerslaghoeveelheden”, aldus een woordvoerder van het HvR.

Vooralsnog zijn er geen speciale maatregelen genomen, zo blijkt uit de monitor. “De reguliere bedrijfsvoering geldt en er zijn geen problemen ten aanzien van de zoetwatervoorziening binnen Rijnland. Ook zijn geen problemen rond de stabiliteit van waterkeringen in relatie tot het huidige neerslagtekort.” Ook de prognose voor de komende twee weken laat geen problemen zien.

Sinds oktober 2023 is er veel neerslag gevallen, vooral langs de kust. Hierdoor is in grote delen van Rijnland sprake van een neerslagoverschot, waar gemiddeld landelijk een neerslagtekort is, hoewel dat lager is dan normaal. De aanvoer van de Rijn is voldoende hoog, waardoor de Hollandsche IJssel zoet is en Rijnland voldoende water kan inlaten uit de Hollandsche IJssel om de verdamping te compenseren en het peil kan handhaven. Via de reguliere inlaat bij boezemgemaal Gouda kan in de watervraag binnen Rijnland worden voorzien.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×