Het kleine konijntje heeft het helaas niet overleefd. (Foto: Dierenspeciaalzaak Voorschoten)

Verdriet bij Voorschotense dierenspeciaalzaak

Een noodkreet van dierenspeciaalzaak Verhoog uit Voorschoten op facebook zorgde gisteren voor heel wat commotie in het dorp. Een klein wit konijntje was uit het hok in de winkel meegenomen. Het andere diertje was achter gebleven. De dierenspeciaalzaak kreeg meer dan duizend reacties op het bericht. Helaas bleek vanmorgen dat het konijntje dood is teruggevonden. Het dreef in de vijver van het Berkhoutpark.

“We zijn ontzettende verdrietig”, zegt eigenaar Rob Koree van de dierenspeciaalzaak aan de Schoolstraat. “Ergens hadden we nog de hoop dat het diertje goed terecht was gekomen, maar helaas is dat dus niet gebeurd.

Iedereen leefde mee en lang hebben wij nog gedacht dat er een moeder met kind binnen zou komen met het konijntje. Gisteren kwamen namelijk twee jonge meisjes in de winkel en wij vermoeden dat zij het diertje hebben meegenomen. Misschien hebben ze het losgelaten in het park en is het konijntje in paniek geraakt. Er lopen daar veel honden, dat is angstig voor konijnen dus wellicht is ze in het water gesprongen. We weten het gewoon niet.

Een van onze klanten heeft het konijntje gisteren aan het eind van de dag in het water gevonden en op de kant gelegd. Vanmorgen vroeg belde ze ons en ik ben direct gaan kijken. Het was helaas ons konijntje.”

Het diertje wordt netjes door Rob begraven en het achtergebleven konijntje krijgt een nieuw maatje. “Ik heb de fokker al gebeld en die heeft een rustig diertje gevonden. Konijnen zijn niet graag alleen en de twee zijn dan ook samen voor de verkoop. Een naam hebben ze nog niet, dat mogen nieuwe baasjes zelf verzinnen.”

Advertentie

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×