(Archieffoto: Sleutelstad)

Oegstgeest gaat onderzoeken wat inwoners van vuurwerkverbod vinden

De gemeente Oegstgeest wil weten hoe inwoners denken over vuurwerk. De gemeente verspreidt de komende tijd daarom vragenlijsten over het onderwerp. De resultaten worden gebruikt voor het mogelijk instellen van een vuurwerkverbod in de gemeente.

In de Oegstgeester politiek is al vaker gesproken over een vuurwerkverbod. Er zijn weinig ongelukken, zo is er afgelopen jaarwisseling geen enkel incident gemeld. Toch is er veel leed dat niet in cijfers terug te vinden is, vindt coalitiepartij PrO, die daarom eerder dit jaar voorstelde een vuurwerkverbod in te stellen. De partij denkt daarbij aan bange huisdieren, of mensen die elke keer weer schrikken.

Burgerpanel
Dat kwam er toen niet van. Wel besloot de gemeenteraad later om bij de inwoners te peilen wat de meningen zijn over vuurwerk, en welke overlast er ervaren wordt. De gemeente komt daarom nu met een vragenlijst onder het burgerpanel in de gemeente. In dit burgerpanel zit een willekeurig geselecteerde, maar representatieve groep inwoners uit Oegstgeest. Omdat er in dit panel geen jongeren zitten komt de gemeente met een losse vragenlijst voor deze groep.

Ook komt het onderwerp aan bod tijdens een bijeenkomst voor jongeren in het najaar in het Dorpscentrum. De resultaten van het onderzoek worden in november of december aan de gemeenteraad gepresenteerd. Deze kan hier dan conclusies uit trekken.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×