(Foto: Chris de Waard)

Prikposten Alrijne nog niet operationeel

De problemen met de prikposten bij de drie Alrijne Ziekenhuizen in de regio houden nog steeds aan. De patiënten worden doorverwezen naar andere prikpunten in de regio.

De laboratorium dienstverlening voor Alrijne is op 1 juli dit jaar overgenomen door Eurofins SCAL. “Al in de eerste dagen na de overname ontstonden daar verschillende operationele problemen, waardoor zij de beloofde dienstverlening niet waar konden maken”, zo laat het ziekenhuis weten. “Om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen heeft Alrijne maatregelen moeten treffen waaronder het afschalen van een deel van de acute zorg.”

Uitzonderlijke gevallen
De prikposten zijn niet open voor patiënten van de huisartsen en andere verwijzers in de regio. ze worden doorverwezen naar andere prikposten. Patiënten van Alrijne kunnen wel door hun eigen medisch specialist worden doorverwezen naar de prikpost van Eurofins SCAL in de locatie Leiderdorp van Alrijne. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen medisch specialisten hun patiënten doorverwijzen naar de prikposten van Eurofins SCAL in de Alrijne ziekenhuizen in Alphen aan den Rijn en Leiden.

Eurofins SCAL werkt volgens het ziekenhuis wel hard aan het oplossen van de problemen. Daardoor kon de acute zorg op 9 juli weer gefaseerd opgestart worden door Alrijne. Sinds 23 juli is alle acute zorg van Alrijne weer open. Wanneer alle problemen zijn opgelost, is nog niet duidelijk.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×