(Foto: LRRC)

Eerste lustrum voor Glibbertreel

De Glibbertreel bestaat vijf jaar en daarom kijkt de organisatie uit naar een extra leuke editie waarbij de deelnemers Leiden weer op een bijzondere en sportieve manier kunnen ontdekken. Ook dit keer gaat de opbrengst naar het goede doel. Of eigenlijk drie goede doelen. Dat zijn Huize Oud Bijdorp in Voorschoten, Het Gouden Hart Leiden en VTV Leiden.

De 6,6 kilometer lange funloop start vanaf 11.00 uur bij Grand Café de Burcht in Leiden. Om deelname spannend en verrassend te houden, is er ook dit jaar weer een ander parcours met onderweg andere bezienswaardigheden. Dit jaar is het thema lust run, waarmee wordt verwezen naar het eerste lustrum.

De vijfde Glibbertreel start bovenaan de Burcht. De lopers dalen af naar het Burchtplein en rennen dan via de smalle straatjes van de Leidse binnenstad. Onderweg komen de lopers veel verrassingen tegen. Mooie en bijzondere locaties zetten de deuren open voor de lopers en op verschillende plaatsen worden door acteurs sketches uitgevoerd.

Over het parcours wil voorzitter Rob van Heijster van de organiserende Leiden Road Runners Club eigenlijk nog niets kwijt, maar één tipje van de sluier is hij bereid om op te lichten: “We gaan ook bij Quintus binnen, want die vieren net als wij een lustrum.”

De lopers kunnen onderweg niet alleen verrassende ontmoetingen tegemoet zien, maar ook het het nodige lekkers en live muziek op een aantal plaatsen langs de route. Van Heijser: “En de cirkel is weer rond als na zo’n 6,6 kilometer de Burcht weer opdoemt.”

Er kunnen dit jaar 935 deelnemers meedoen. Dat aantal is een knipoog naar de 35-jarige Leiden Road Runners Club die haar zevende lustrum viert.

Alle informatie over de Glibbertreel staat op www.glibbertreel.nl waar inmiddels ook de inschrijving voor de loop op 29 september is geopend.

 

Advertentie

Leiden Sport Glibbertreel


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×