Christiane Luttikhuizen wint EK paraklimmen
Christiane Luttikhuizen wint EK paraklimmen. (Foto: @manuellopezphoto)

Voorschotense Christiane Luttikhuizen wint eerste EK paraklimmen

“Ik durfde het van te voren niet uit te spreken, maar ik kwam hier wel om te winnen.” Christiane Luttikhuizen uit Voorschoten heeft het allereerste EK paraklimmen op haar naam geschreven. De wedstrijd werd afgelopen weekend gehouden in het Zwitserse Villars.

De Voorschotense die traint in de Leidse boulderhal Kunststof, draait al een aantal jaar mee in de top. Vorig jaar werd ze tweede op het WK en ze haalt regelmatig het podium op World Cups. Voor Luttikhuizen is het EK haar eerste grote titel.

“Het was een supertoffe wedstrijd”, zegt Luttikhuizen. “Voorheen was de sport niet groot genoeg om naast de World Cups ook nog eens een para-EK te organiseren, maar het begint nu echt te groeien. Het was een uitdagende wedstrijd met goede klimroutes.”

Wolken
De wedstrijd werd op hoogte in de openlucht gehouden. Tien graden en bewolking. Dat leverde mooie beelden op voor de livestream, maar zorgde er ook voor dat de wedstrijd twee uur werd uitgesteld. “We zaten gewoon midden in de wolken. Heel tof, maar door de vochtigheid van de wolken en miezer werden de routes wel nat.” Uiteindelijk zaten de deelnemers twee uur extra in de isolatieruimte te wachten tot de finale gehouden kon worden. Die ruimte is er om te voorkomen dat de deelnemers het parcours van te voren kunnen zien.

De volgende grote wedstrijd voor Luttikhuizen is een World Cup in Italiƫ. Die wordt over een maand gehouden.

Advertentie

Leiden Link in bio Sport Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×