(Foto's: Politie Wassenaar)

Bijzondere badgast in nood op strand Wassenaar

De politie Wassenaar reed zondag voor een melding van een vermissing op het strand bij de Wassenaarse Slag toen ze een zeehondenjong aantroffen. Met de huiler, zoals zeehondenbaby’s worden genoemd, ging het volgens de agenten niet goed.

“We hebben direct contact gezocht met het zeehondencentrum”, vertelt een agent. “Zij kwamen direct in actie en stuurden een eenheid van ‘Eerste Hulp bij Zeedieren’ naar Wassenaar. Intussen beschermden enkele collega-agenten het jong tegen hongerige meeuwen en nieuwsgierige honden.”

Het zeehondenjong is uiteindelijk meegenomen richting de opvang. “De experts van het zeehondencentrum vertelden ons dat het om een gewone zeehond ging en dat deze pup waarschijnlijk een maand oud is”, licht de agent toe. “Vrouwtjes zeehonden blijven maar zo’n drie weken bij hun jong, hierna staat het er alleen voor.”

Meldpunt 144
Volgens het zeehondencentrum gebeurt het vaker dat zeehondjes worden aangetroffen op het Noordzeestrand. Vooral in juni is het druk, omdat dan veel zeehondjes worden geboren. Ook in september krijgen we het weer druk”, voorspelt de woordvoerder. “De jonge zeehondjes krijgen vaak te maken met een longworminfectie. Hierdoor krijgen zeehondjes die op deze leeftijd nog maar weinig weerstand hebben opgebouwd, ademhalingsproblemen. Dan wordt duiken naar voedsel zeer moeilijk en zo verzwakken de jongen dieren steeds verder.”

Strandwandelaars die een zeehond op het strand aantreffen, kunnen bellen met meldpunt 144 Red een dier. Dit meldpunt verbindt de melder dan door naar een zeehondencentrum. Verder wordt geadviseerd om het zeehondje niet te benaderen, dit veroorzaakt stress.

Advertentie

112 Sleutelstad Link in Bio Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×