(Foto: Leyden Academy)

MAX-programma 'Tieners tegen kwalen' vanuit Zorgcentrum Roomburgh

Het nieuwe programma ‘Tieners tegen kwalen‘ van Omroep MAX komt zes weken lang uit het Leidse Zorgcentrum Roomburgh. Het programma is een vervolg op de serie ‘Kleuters tegen kwalen’ en draait om een bijzonder sociaal experiment: welke invloed hebben jong en oud op elkaar?

Het antwoord op die vraag wordt gegeven als acht ouderen en acht tieners ontdekken wat er gebeurt zodra ze intensief met elkaar optrekken. Lukt het de ouderen bijvoorbeeld om weer meer van het leven te genieten? En verminderen de gevoelens van eenzaamheid en mentale stress onder de tieners?

Elke uitzending staat een ander thema centraal. Leiding nemen bijvoorbeeld, of vertrouwen geven. Tijdens de opdrachten en uitjes leren de deelnemers elkaars belevingswereld kennen. Ze ontdekken dat ze meer gemeen hebben dan ze vermoeden en sluiten bijzondere vriendschappen. Dit alles vindt plaats onder toeziend oog van een team van experts, bestaande uit klinisch neuropsycholoog Robin van den Kieboom, bijzonder hoogleraar ouderenparticipatie Tineke Abma die ook directeur is van van Leyden Academy, ontwikkelingspsycholoog en puberexpert Lysanne te Brinke en activiteitenbegeleider Remy Verwey.

Tieners tegen kwalen is te zien bij MAX op NPO 1. De eerste twee uitzendingen waren op 14 en 21 augustus, maar zijn nog wel terug te kijken.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×