(Foto's: Gemeente Leiden)

Dode dieren: Chris en Rob van de gemeente Leiden ruimen ze op

De natuur geeft en de natuur neemt. Dode eenden, kraaien, ratten, meeuwen en nog vele andere dieren worden door de gemeente opgeruimd. Chris zijn colleag Rob handelen namelijk alle ‘meldingen dood dier’ af die bij de gemeente worden gemeld.

“Komt er een melding binnen, dan proberen wij binnen een werkdag het dier op te ruimen”, vertelt Chris. “De meldingen komen binnen via de website van de gemeente en via de MijnGemeente-app.” Naast alle gewone ‘stadse’ dieren wordt er ook wel eens een bijzonder dier gemeld, zoals ooit een vos, die gevonden werd in Park Matilo.

Huisdieren, en dan met name katten, krijgen na de vondst van Chris en zijn collega’s speciale aandacht. “Als eerste checken wij of de kat gechipt is. Als dit het geval wordt dit doorgegeven aan de databank zodat het baasje opgespoord kan worden”, licht Chris toe. “Sowieso gaan alle gevonden overleden katten in de koeling. Dan blijven ze nog een beetje toonbaar mocht een baasje zich melden.”

Vissen
Ook zijn de mannen alert als er veel drijvende dode vissen worden gemeld. Dat kan betekenen dat de waterkwaliteit niet op orde is. Chris en zijn collega’s melden dit dan bij de waterbeheerder.

Een dood dier melden kan via www.leiden.nl/melding of via de MijnGemeente-app.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×