(Archieffoto: Regio15)

VVD Voorschoten pleit voor camera's bij treinstations

In navolging van de PvdA Voorschoten vraagt ook de fractie van de VVD aandacht voor de (on)veiligheid bij de treinstations in het dorp. De partij zou graag zien dat cameratoezicht wordt ingevoerd bij zowel station De Vink als bij station Voorschoten.

VVD-raadslid Rianne de Bruin-van Alphen vraagt het college van burgemeester en wethouders ook om met ProRail in gesprek te gaan over mogelijke maatregelen om de veiligheid bij de stations te verbeteren. Bij station Voorschoten werden in mei van dit jaar tot tweemaal toe portieren van auto’s gestolen. Bij De Vink werd meerdere keren brand gesticht. De partij kwalificeert de toename van het aantal onveilige situaties als ‘zeer zorgelijk’.

Vorig jaar vroeg de VVD Voorschoten ook al of op een aantal plekken in het dorp camera’s konden worden neergezet. Het college antwoordde toen dat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) dat al mogelijk maakt en dat invoering van cameratoezicht een bevoegdheid is van burgemeester Nadine Stemerdink.

De Bruin roept Stemerdink nu op om ook daadwerkelijk gebruik te maken van die bevoegdheid om zo de openbare orde beter te kunnen te handhaven.

Advertentie

112 Sleutelstad Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×