David Linszen won begin dit jaar het Leids Cabaret Festival 2024. (Foto: Jaap Reedijk)

Leids Cabaret Festival 2025 opent deuren voor nieuw talent

Het aanmeldtraject voor cabarettalent dat mee wil doen aan het Leids Cabaret Festival dat begin februari 2025 plaatsvindt, start op zondag 1 september. Uiterlijk 15 december 2024 sluit de aanmeldperiode van de 45e editie van het LCF.

Het Leids Cabaret Festival bracht finalisten naar voren die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de Nederlandse en Belgische cabaret- en theaterwereld. Eerder wonnen onder anderen Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Wim Helsen, Micha Wertheim, Kasper van der Laan, Tim Fransen en Lisa Ostermann. Tijdens de laatste editie, begin dit jaar, won David Linszen zowel de jury-, de publieks- als de studentenjuryprijs.

“Als team van de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal zetten we ook nu weer de schouders onder het festival dat oh zo belangrijk is voor de ontwikkeling van cabaret talent in Nederland”, zegt kernteam Monique Aalbers. “Iedereen die de ambitie heeft om cabaretier te worden, kan zich aanmelden via leidscabaretfestival.nl.

Voor geïnteresseerden zijn onderstaande data van belang voor mogelijke deelname aan het festival.

September tot en met 15 december: aanmeldperiode. Het is dan de bedoeling om een filmpje in te leveren van minimaal 15 minuten. Aansluitend volgen dan de selectieprocedure audities in de tweede helft van december. In januari zijn de audities en een workshopweekend voor deelnemers en op 10, 11, 13 en 15 februari 2025 vindt het 45e Leids Cabaret Festival plaats in de Leidse Schouwburg.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×