Het servicepunt werd vanmorgen door twee burgemeesters geopend. Links waarnemend burgemeester Van der Velden en rechts zijn voorganger Van der Werf. (Foto's: Chris de Waard)

Servicepunt 3 October Vereeniging feestelijk geopend

De 3 October Vereeniging heeft vanmorgen het servicepunt aan de Pieterskerkgracht 20a feestelijk geopend voor de periode naar de viering van 450 jaar 3 October. Daarvoor waren maar liefst twee burgemeesters opgetrommeld. De Leidse burgemeester Peter van der Velden mocht de opening verrichten samen met zijn illustere voorganger Pieter van der Werf.

“U bood tijdens het beleg van Leiden uw arm aan de hongerende bevolking aan. Ik ben blij dat de Leidenaren die van mij eraan hebben laten zitten”, grapte Van der Velden die aan zijn laatste twee weken als waarnemend burgemeester van Leiden gaat beginnen. Op 17 september wordt zijn opvolger Peter Heijkoop benoemd en verruilt Van der Velden Leiden voor Dordrecht waar hij opnieuw waarnemend burgemeester wordt. Hij was dat al eerder in 2017.

Er blijkt een bijzondere bestuurlijke band te zijn tussen Dordrecht en Leiden. Van der Velden werd in Dordrecht destijds opgevolgd door Wouter Kolff die komende week commissaris van de Koning in Zuid-Holland wordt en de nieuwe Leidse burgemeester Peter Heijkoop komt uit Dordrecht waar hij wethouder namens het CDA was.

Serivcepunt
De komende weken is het servicepunt van de 3 October Vereeniging drie keer per week geopend voor iedereen die leuke rood-witte items wil aanschaffen, lid wil worden, een adreswijziging wil doorgeven of gewoon om een praatje verlegen zit.

Koffieuurtje
Voor dat laatste roept de vereniging een wekelijkse 3 October koffiemomentje in het leven. Iedere zaterdag in september, om 10.00 uur, zijn alle inwoners van de Leidse regio van harte uitgenodigd om samen te komen voor een ontspannen koffiemoment en samen leuke herinneringen aan Leidens Ontzet op te halen.

 

Advertentie

Link in Bio Nieuws Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×