De Veursestraatweg tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten gaat op de schop. (Foto: Chris de Waard)

Veursestraatweg tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten op de schop

De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat de Veursestraatweg tussen de Noordsingel en de gemeentegrens met Voorschoten opnieuw inrichten. Langs de hele weg komen bomen, alle kruispunten worden voorrangskruispunten en krijgen een middenberm zodat het makkelijk en veiliger wordt om de weg over te steken.

De bebouwde komgrens schuift op naar de gemeentegrens met Voorschoten. Daarmee wordt de maximumsnelheid verlaagd van zestig naar vijftig kilometer per uur. De gemeente Leidschendam-Voorburg vindt dat niet alleen veiliger, maar het zorgt ook voor minder geluidsoverlast en luchtvervuiling voor de omgeving.

Wethouder Jeffrey Keus (mobiliteit) wijst ook op de groei van het aantal woningen in het gebied. “Met dit plan komt er een toekomstbestendige weg door een groen gebied waar het fijn wonen is.” De gemeente heeft samen met omwonenden het beste ontwerp voor de weg geselecteerd. Keus: “Zo kwamen we tot goede keuzes die zorgen voor optimale verkeersveiligheid en bereikbaarheid inclusief een vernieuwde fietsaanpak.”

Woningbouwprojecten
De komende jaren worden er ongeveer 555 nieuwe woningen gebouwd in verschillende woningbouwprojecten langs de Veursestraatweg. Dat is vanuit Voorschoten gezien het verlengde van de Veurseweg. “Om ervoor te zorgen dat de bestaande en nieuwe woningen goed bereikbaar zijn, komen er twee twee extra aansluitingen op de Veursestraatweg en worden de bushaltes verplaatst naar een centralere plek. Voor fietsers komt er een nieuwe fietsoversteek bij tussen Vlietvoorde en de Noortheylaan, als onderdeel van het regionale fietsnetwerk”, vertelt wethouder Keus.

Bomenrij
Binnen de bebouwde kom van Leidschendam-Voorburg komt vanaf de Noordsingel tot iets voorbij de Parnashofweg een enkele bomenrij in de middenberm van de Veursestraatweg. Buiten de bebouwde kom is meer ruimte en komt er aan weerszijden van de weg een bomenrij. Keus: “Hiermee past de weg goed in het groene landschap tussen Leidschendam en Voorschoten.”

Maximumsnelheid
Met het verplaatsen van de grens van de bebouwde kom naar de gemeentegrens met Voorschoten wordt de maximumsnelheid voor motorvoertuigen verlaagd naar vijftig kilometer per uur. Bovendien krijgt de weg nieuw geluiddempend asfalt. Deze maatregelen zorgen voor minder geluidsoverlast en luchtvervuiling voor de omgeving.

Gemeentegrens
Met de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Voorschoten is afgesproken dat de bebouwde komgrens naar de gemeentegrens van Voorschoten verschuift. Ook het aanpassen van het kruispunt met Haagwijk is met hen afgestemd.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg besluit naar verwachting op 8 oktober over de plannen voor herinrichting van de Veursestraatweg. De uitvoering begint in de tweede helft van 2025.

Advertentie

Maatschappij Regio Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×