(Foto's: Van Warmerdam fotografie)

Walking Football toernooi: al ruim 12.000 euro voor KiKa

Het vijfjarig jubileum van het RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa heeft vrijdag een recordbedrag van 12.380 euro opgebracht voor het KiKa. “Dit is nog maar een tussenstand”, vertelt mede-organisator Rob van der Groen. “Er kan nog tot 20 oktober gedoneerd worden.”

In het toernooi speelden 24 teams om de eer. In totaal waren er zo’n 280 personen actief die zich hebben ingezet om het eerste lustrum tot een succes te maken. “Het hele toernooi wordt budgetneutraal georganiseerd”, licht Van der Groen toe. “Op deze manier komt elke euro inschrijfgeld en sponsoring ten goede aan KiKa.” En doneren kan nog steeds, ga daarvoor naar de speciale KiKa actiepagina van het RCL OldStars Walking Football toernooi voor KiKa.

RCL begon met de toernooien voor KiKa toen in 2019 bleek dat een van de jeugdspelers leverkanker had. “Toen vonden wij dat wij iets moesten doen. Jaarlijks krijgen bijna zeshonderd kinderen kanker”, weet Rob van der Groen. “Inmiddels is de sterfte bij kinderkanker gedaald. Het aantal kinderen dat geneest is van 75 procent naar 81 procent gegaan. Dat is geweldig, maar niet genoeg. Bijna een op de vijf kinderen overleeft het dus niet en kinderen horen niet aan kanker te sterven.”

De behandelingen van kinderkanker hebben grote gevolgen voor de nog groeiende organen bij kinderen. Vaak zijn die gevolgen levenslang merkbaar. Er is dan ook veel nazorg nodig. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Het gaat daarbij onder andere om voorlichting, pijnbestrijding, het verhogen van de kans op genezing en daardoor betere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook wordt het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie gesteund.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×