(Foto: PR)

Tiende Oegstgeester Dictee vraagt aandacht voor laaggeletterdheid

Voor de tiende keer wordt op 15 oktober het Oegstgeester Dictee georganiseerd. Op die dag wordt duidelijk wie zich de beste speller van het dorp mag noemen. “Doordat het een jubileumeditie is wordt het een extra feestelijk dictee”, aldus de organisatie. “Daarom is het niet te moeilijk en dus hoef je geen spellingfanaat te zijn.”

Van oudsher vraagt de organisatie met het dictee aandacht voor laaggeletterdheid. “Steeds meer schoolverlaters hebben minder kansen op de arbeidsmarkt, doordat ze een onvoldoende leesniveau hebben.” De opbrengst van de avond gaat dan ook naar Stichting VoorleesExpress, die gezinnen helpt plezier uit taal te halen, om zo de taalontwikkeling te bevorderen.

Twee dictees
De Rotaryclub Oegstgeest e.o. is initiatiefnemer van het dictee. Gelijktijdig worden twee dictees afgenomen. Eén zogenaamd liefhebbersdictee met een toegankelijk niveau, en een uitdagender specialistendictee. Voormalig commissaris van de Koning Jaap Smit presenteert het liefhebbersdictee.

De jury bestaat uit voorzitter Ton den Boon en leden van de jury zijn Marèse Peters, Rolien Paulus, Els van der Geest en Hetty den Brok. De tekst van het liefhebbersdictee is samengesteld door Rolien Paulus en Ko Colijn, die eerdere jaren individueel ook al een dictee samenstelden. Het specialistendictee is geschreven door Ton den Boon, de hoofdredacteur van de laatste Van Dale.

Het dictee wordt gehouden in het Teylingen College. Inloop is vanaf 19.00 uur en het dictee begint om 19.30 uur. Deelname kost 20,00 euro.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×