De zaterdagmarkt moet opnieuw worden ingedeeld. (Foto: Chris de Waard)

Zonder unaniem tegenvoorstel deelt wethouder zelf de zaterdagmarkt in

Economiewethouder Fleur Spijker komt met een volledig nieuwe indeling van de Leidse zaterdagmarkt als een eigen voorstel van de marktondernemers niet door hen allemaal wordt gedragen. Dit schrijft zij aan de gemeenteraad.

Zij wil een nieuwe indeling van de zaterdagmarkt om aan alle veiligheids- en bereikbaarheidseisen van de brandweer te voldoen. Na een uitgebreide juridische toets en na contact met de Centrale Vereniging van Ambulante Handel (CVAH) bleek een volledige nieuwe indeling de enige juiste weg.

“Dit voornemen zorgde echter voor onzekerheid en onrust omdat dit voor veel ondernemers kan betekenen dat zij op een andere plek komen te staan”, schrijft de wethouder. “Hierop kwam vanuit de ondernemers een mooi tegenvoorstel. Zij wilden de zomerperiode gebruiken om zelf tot een nieuwe indeling te komen.”

Fleur Spijker en burgemeester Peter van der Velden gingen hiermee akkoord op voorwaarde dat die indeling aan alle eisen voldoet en dat de ondernemers er unaniem mee instemmen. Nu blijkt dat ongeveer negentig procent van de ondernemers achter het voorstel staat. Dat is dus niet unaniem.

Volledige nieuwe indeling
“Daarom hebben we besloten dat de ondernemers die het er niet mee eens zijn, nog eens met elkaar om tafel gaan, in bijzijn van de gemeente en de voorzitter van de CVAH, om tot een oplossing te komen”, zo zegt Spijker. Als dat lukt, kan het voorstel voor de nieuwe indeling dat door de ondernemers is gemaakt alsnog vastgesteld worden. “Als dat niet lukt zijn wij genoodzaakt om over te gaan op een volledige nieuwe indeling van de zaterdagmarkt. Wij zullen hier uiterlijk 17 september een besluit over nemen”, aldus de wethouder.

Advertentie

Economie Leiden Link in Bio Maatschappij Centrummarkt Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×