(Foto's: Reanne van Kleef)

Alles over diertjes en plantjes in de stad op de Ontdekmarkt

Op de Ontdekmarkt bij speeltuin Prinses Beatrix in Leiden Zuidwest trotseren woensdagmiddag talloze kinderen het herfstachtige weer en komen veel te weten over de ‘verborgen’ natuur in de stad. Experts van Naturalis en de Hortus vertellen alles over het vaak onzichtbare leven in de stad en beantwoorden de vragen van nieuwsgierige kinderen.

Niet alleen kinderen, ook ouderen snuiven de kennis op die door de experts worden getoond of waar aan geroken kan worden zoals bijvoorbeeld stekjes. Met hulpmiddelen als loepjes en microscopen kan iedereen kennis maken en kijken naar een mini-oerwoud, of gewoon mos. Ook kan van dichtbij gekeken worden naar verschillende reptielen die door Naturalis zijn meegebracht.

Naast het leven op het land duikt Aaf Verkade, adviseur Stadsgrachten, onder water om de onderwaterwereld te bekijken. Want ook daar krioelt het van de beestjes en plantjes. De bezoekers van de Ontdekmarkt gaan met in de hand een bingokaart zelf op zoek naar ‘verborgen’ plantjes en diertjes in de directe omgeving.

De Ontdekmarkt wordt dit jaar nog een keer georganiseerd. Op zaterdag 28 september zijn alle experts weer aanwezig op de Ontdekmarkt in Park Kweeklust in de Merenwijk in Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×