GroenLinks raadslid Conny van der Krogt mobiliseerde een deel van de raad voor het NK Tegelwippen. (Foto: GroenLinks Voorschoten)

GroenLinks Voorschoten: 'Zelf aan de slag met vergroenen'

GroenLinks-raadslid Conny van der Krogt vindt dat het allemaal wel wat sneller kan met de vernieuwingen in het centrum van Voorschoten. Ze mobiliseerde een aantal raadsleden en op 16 september gaat de groep het Treubplein vergroenen in het kader van NK Tegelwippen.

Vlak voor het zomerreces was de gemeenteraad positief over de vernieuwingen in het centrum. Goede verlichting, een autoluwe Voorstraat, betere en veilige parkeergelegenheden voor fietsen en vooral meer groen in de straten moeten gaan bijdragen tot een gezellig dorpshart waar mensen graag komen. Maar voor het zover is, moet er nog wel wat water door de Vliet stromen. Het duurt minstens nog tot volgend jaar voor de eerste stappen worden gezet.

GroenLinks-raadslid Van der Krogt wil daar niet op wachten: “In Voorschoten is op dit moment veel aandacht voor het NK Tegelwippen. Laten we daarom met elkaar de handen uit de mouwen steken en zelf aan de slag gaan om het centrum van ons dorp alvast een kleine facelift te geven door bijvoorbeeld alvast een deel van het Treubplein te vergroenen.” Een aantal raadsleden reageerde positief op de oproep en dus gaat op maandagavond 16 september, om 18.30 uur, een aantal raads- en commissieleden aan de slag om tegels bij de bankjes op het Treubplein te verwijderen. De strook wordt dinsdag beplant.

Op zaterdag 21 september, tijdens World CleanUp Day zijn de (fractie)leden van GroenLinks ook in het dorp aanwezig voor de actie van ‘We Are Nature’ om in Voorschoten zwerfafval te verwijderen.

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×