De politie meldt dat er twee verdachten zijn opgepakt. (Foto's: AS Media)

Twee aanhoudingen na overval op gamewinkel Haarlemmerstraat Leiden

Entertainmentwinkel CEX aan de Haarlemmerstraat in Leiden is vrijdagochtend rond 10.35 uur overvallen. De politie meldt dat er twee verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Leidschendam en een 19-jarige man uit Rotterdam. Ze hadden diverse telefoons buitgemaakt. De overvallers zouden het personeel van de winkel hebben bedreigd met een vuurwapen en een mes.

De twee verdachten konden zo snel worden aangehouden dankzij oplettende getuigen. Omdat de overval plaatsvond terwijl er veel winkelend publiek aanwezig was in de Haarlemmerstraat, konden getuigen een duidelijk signalement van de verdachten geven. Ze vertelden de agenten in welke richting de verdachten waren gevlucht. Dankzij deze getuigen lukte het de agenten de mannen snel aan te houden in de Morsstraat.

Bij de overval raakte niemand gewond, maar er waren wel een aantal kinderen in de winkel ten tijde van de overval, meldt een anonieme getuige aan Sleutelstad.

Afgelopen juli werd deze winkel ook al overvallen. De daders zijn toen niet gevonden. De winkel is gespecialiseerd in tweedehands elektronica en entertainment, zoals mobieltjes en games.

Een aantal klanten kwam na de overval steun betuigen aan het personeel, sommigen brachten een bloemetje langs.

Slachtofferhulp
De overval vond plaats toen er veel winkelend publiek aanwezig was in de Haarlemmerstraat en het meemaken van een overval is zeer ingrijpend, meldt de politie. Getuigen kunnen daarom terecht bij Slachtofferhulp. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of laat op de website van Slachtofferhulp een bericht achter met verzoek tot contact, zo meldt de politie.

 

 

 

 

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×