(Video en foto's: Chris de Waard en Jan Frensen)

Meer dan 150.000 euro opgehaald bij zesde Rapenburg Race

Het doel was 150.000 euro op te halen en dat is ruim gehaald. Bij de zesde editie van de Rapenburg Race is zaterdag 150.455 euro opgehaald voor de verbetering van de levens van mensen met een dwarslaesie.

Het opgehaalde geld gaat dit jaar naar het Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland (UNCH), de Sint Maartenskliniek en Project MARCH. UNCH en de Sint Maartenskliniek doen onderzoek naar dwarslaesies en project March werkt aan een exoskelet voor patiënten.

Rolstoel
De deelnemers aan de race zwemmen 800 meter door de bekendste gracht van Leiden om aandacht te vragen voor de neurologische aandoening, waarbij patiënten door een beschadiging van de ruggenmerg vaak in een rolstoel terecht komen. De deelnemers doen dit individueel en in teams. Zowel de teams als de losse deelnemers konden gesponsord worden en dat werd ook dit jaar weer uitgebreid gedaan.

Niet alleen volwassen sportievelingen doen mee aan de Rapenburg Race, ook mensen die zelf te maken hebben met een dwarslaesie doen mee. Zij zwommen zaterdag voorop. Voor de eerste keer deden dit jaar ook kinderen mee aan de race. De kinderrace vond voorafgaand aan de normale Rapenburg Race plaats, en was iets korter.

Advertentie

Leiden Maatschappij Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×