(Foto: Open Monumentendagen Leiden)

Monumenten in trek: ruim 17.000 bezoekers bij Open Monumentendagen Leiden

De Open Monumentendagen werden in Leiden weer goed bezocht. Afgelopen weekend bezochten 17.040 mensen één of meerdere van de 31 Leidse monumenten die werden opengesteld. In totaal werden er 51.121 bezoeken aan panden geregistreerd door de klikkers.

Alexander Geertsema, voorzitter van Open Monumentendagen Leiden, spreekt enthousiast over het succes: “Dit jaar viel alles op zijn plek. We boden een divers programma aan met enkele unieke panden, waaronder monumenten in restauratie en verrassende locaties passend bij het thema Onderweg. Denk aan de Zijl- en Morspoort, enkele sleepboten en een beurtschip, maar ook populaire plekken zoals het Gravensteen, het Academiegebouw en het Gemeenlandshuis. Panden voor of in verbouwing waren wederom favoriet bij de bezoekers. Verrassend was ook de optocht van meer dan honderd oude voertuigen door de stad. Zij volgden de route van de Blauwe tram, als link naar het thema Onderweg.”

Naast de opengestelde panden werden er rondleidingen georganiseerd en waren er op verschillende locaties optredens van koren en muziekgezelschappen. Op het Ambachtsplein konden bezoekers genieten van een verzameling hedendaagse ambachten, met de steenhouwers van Bambam als middelpunt. Ook de kinderactiviteiten waren dit jaar op dit plein, wat in combinatie met de workshops van het Jeugdtheaterschool, rondom de liedjes van de 3 Oktobermusical ‘De nieuwe geuzen’, voor een gezellige sfeer zorgde. “Het Ambachtsplein trok opvallend veel jongen mensen, een doelgroep die we ook graag betrekken bij Open Monumentendagen”, aldus Geertsema.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×