Programmeur Marlijn Kok van Nacht van Ontdekkingen. (Foto: Gerry van Bakel)

Nacht van Ontdekkingen: 'Je mist meer dan je ziet'

De Nacht van Ontdekkingen lokte ruim drieduizend bezoekers op zaterdag 14 september. “Een mooi resultaat”, vindt programmeur Marlijn Kok. Samen met Alexander Mouret gaat Kok ieder jaar op zoek naar bijzondere artiesten en voorstellingen. Een overvol aanbod is de bedoeling. “Je mist meer dan je ziet”.

De Nacht van Ontdekkingen waar wetenschap en kunst elkaar raken en inspireren, vindt vooral plaats in de Hortus botanicus, omliggende universiteitsgebouwen en de Pieterskerk. Er zijn concerten, theatervoorstellingen, lezingen en alles wat daar tussen zit. Een zo divers mogelijk aanbod.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Marlijn Kok, programmeur Nacht van Ontdekkingen.

Daarbij worden de programmeurs op de Nacht van Ontdekkingen zelf ook vaak verrast. “Je boekt iets wat je op papier hebt gezien, maar nog niet hebt ervaren”, zegt Marlijn Kok. “Zoals de Belgische kunstenaar Ugo Dehaes. Hij laat robotjes dansen en als bezoeker kun je die robotjes zelf ook  iets leren. Het was magisch om te zien en mee te maken.”

Cello
Een andere memorabele act was volgens Kok een danser die een dans deed met een robot. “Ik was er niet bij, want ik zat te luisteren en te kijken naar een achtkoppig cello-orkest en door de ramen van het P.J. Vethgebouw zag ik die danser. Heel erg mooi.”

Na de Nacht van Ontdekkingen is er even een pauze voor de organisatie. Een tijd om na te genieten en terug te blikken zoals met de aftermovie. “In januari beginnen we weer actief met plannen”, zegt Kok. “Ik ga er vanuit dat er volgend jaar weer een Nacht van Ontdekkingen komt.”

Liveblog terugkijken
Wie deze editie gemist heeft, kan teruglezen en terugkijken via het liveblog dat Sleutelstad maakte op zaterdag 14 september.

Nieuws071 is het dagelijkse actualiteitenprogramma van Sleutelstad. Het wordt van maandag tot en met vrijdag live uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden. Het programma is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv, maar ook te beluisteren via de playknop op deze website of een van de vele radio-app’s voor de mobiele telefoon. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

Advertentie

Cultuur Leiden Science


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×