Albert Plak van Tai Chi-vereniging Sung (Foto: Maarten Mulder).

Kaasmarktschool voor het laatst decor van Leidse Tai Chi-dag

Komende zaterdag, 28 september, vindt voor de vijfentwintigste keer de Leidse Tai Chi-dag plaats. Leden van de lokale vereniging Sung nodigen Tai Chi-liefhebbers van binnen en buiten Leiden uit om technieken te delen en demonstraties te bewonderen van de Chinese vechtkunst.

Vijfentwintig keer vond de dag plaats in de Kaasmarktschool, de basis van de vereniging. Maar binnenkort niet meer, vanwege de ingrijpende renovatie van het pand. “Gelukkig komt de vereniging niet op straat te staan”, stelt lid Albert Plak ons gerust. “We hebben twee nieuwe locaties op het oog, binnenkort weten we waar we voortaan terecht kunnen.” Dat is net op tijd, want eind oktober sluit de Kaasmarktschool voor Sung de deuren.

Tai Chi is een vechtkunst die de Chinese traditie van het taoïsme volgt. Balans en chi, de energie door het lichaam stroomt, spelen daarin een centrale rol. “Het doel van de dag de Tai Chi is om met elkaar technieken uit te wisselen. We beginnen met oefeningen in de Chi-kung. Daarna kan iedereen zijn of haar ‘vorm’ lopen. Daarbij moet je denken aan die typische bewegingen die je in Chinese parken ziet. Die vormen worden beoordeeld door een deskundige jury”, legt Plak uit.

Na een aantal demonstraties volgt pushing hands, een onderdeel waarbij twee deelnemers elkaar uit balans proberen te brengen. Iedereen is welkom een kijkje te nemen. Dat kan vanaf 10.00 uur in de Kaasmarktschool.

Albert Plak vertelt over de 25e Leidse Tai Chi-dag.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×