Minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting heeft maandagmiddag samen met bouwwethouder Julius Terpstra de start van de bouw gemarkeerd van 780 appartementen. (Foto's: Chris de Waard)

Minister Keijzer slaat eerste paal voor 780 appartementen in Lammenschansdriehoek

Maandagmiddag is officieel de bouw van start gegaan op de plek die door de ontwikkelaars de niet zo sexy naam ‘Zirro en Schouls’ kreeg. Het gaat om de plekken waar voorheen de bedrijven Zirkzee (Zir) en autobedrijf Renault zaten. Die laatste in een pand van Rodenburg (ro), en het naastgelegen terrein van aannemer Schouls.

Op de twee naast elkaar gelegen bouwlocaties tussen de Kanaalweg en de Lammenschansweg komt opnieuw een fors woningbouwproject in de Lammenschansdriehoek tot ontwikkeling. In de twee gebouwen komen 780 appartementen die in grootte variëren van 45 tot 85 vierkante meter.

Om de start van de bouw luister bij te zetten, maar ook om dat het Rijk met miljoenen over de brug kwam aan Woningbouwimpuls (WBI) en Startbouwimpuls (Sbi) subsidies was minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening naar Leiden gekomen om samen met de Leidse bouwwethouder Julius Terpstra en vertegenwoordigers van de ontwikkelaar symbolisch de eerste palen te slaan.

Tijdens haar bezoek aan Leiden werd de minister door wethouder Terpstra op de fiets ook nog rondgeleid door onder meer het stationsgebied om daar met eigen ogen te zien welke ontwikkelingen daar in gang zijn gezet of aanstaande zijn.

Minister Keijzer waarschuwt voor het stapelen van eisen en wensen door gemeenteraden bij bouwplannen. Die worden daar niet haalbaarder door, terwijl ook veel Leidenaren met smart op een huis wachten.

Wethouder Terpstra is blij dat opnieuw een enorm bouwproject van start is gegaan. Het is het op-een-na laatste woningbouwproject in de Lammenschansdriehoek. Later volgt nog de Gamma-locatie. Daar worden nu plannen voor gemaakt.

Op de Zirro en Schouls locatie worden de komende jaren 780 appartementen gebouwd. (Afbeelding: Gemeente Leiden)

Advertentie

Leiden Politiek Lammenschansdriehoek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×