(Impressies: Kampman architecten).

Geen bezwaren: er komen 780 appartementen bij in Lammenschansdriehoek

Er zijn geen reacties van omwonenden en andere belanghebbenden binnengekomen naar aanleiding van de plannen voor 420 appartementen op de plek waar het eind vorig jaar verhuisde aannemersbedrijf Schouls was gevestigd en 360 op het naastgelegen terrein waar onder meer Zirkzee Wonen is uitgekocht.

Nu er geen bezwaren zijn opgeworpen tegen het omvangrijke bouwplan, kan de gemeenteraad zich er nog voor de zomer over buigen. Bij groen licht gaat de bouw nog dit najaar van start.

Langs de Lammenschansweg (Zirro-locatie) en de Schouls-locatie aan de Kanaalweg komen twee flink uit de kluiten gewassen appartementencomplexen. Van de 780 woningen valt minimaal dertig procent in de sociale huursector. Twintig procent wordt middeldure huur. Ook komen er commerciële en maatschappelijke functies, waaronder een gezondheidscentrum.

Bouwwethouder Terpstra over de 780 appartementen die worden gebouwd in weer een stuk Lammenschansdriehoek dat wordt herontwikkeld.

Binnentuin
De twee nieuwbouwplannen krijgen elk een groene binnentuin. Die binnentuin van het plan Zirro aan de kant van de Lammenschansweg wordt verbonden met de nieuwe openbare ruimte rondom het gebied. Op de Schouls-locatie gaat het om een gemeenschappelijke binnentuin voor de toekomstige bewoners. De openbare ruimte wordt na oplevering van de bouw door de gemeente klimaatadaptief ingericht. “Daarbij hebben we dan ook veel aandacht voor leefbaarheid, ontmoeting, groen en water”, zegt Terpstra.

Parkeren
Het parkeren gebeurt inpandig in twee garages die elk een groen dak krijgen. De ingang komt aan de binnenzijde van de nieuwbouw, dus in de Lammenschansdriehoek zelf. De collectieve daktuinen zijn bedoeld als buitenruimte voor de bewoners.

Bomen
Om de bouw mogelijk te maken, worden op de Schouls- en Zirro-locatie dertig bomen gekapt. Die worden in het gebied gecompenseerd. Drie bomen kunnen worden verplant. De bomenkap heeft niet alleen te maken met de bouw, maar ook met het grondwaterpeil. Dat wordt op last van het hoogheemraadschap van Rijnland verhoogd en zo’n stijging overleven niet alle bomen.

Verkeer
Om het extra verkeer van en naar de Lammenschansdriehoek ook in de toekomst goed af te kunnen wikkelen, wordt de Lammenschansweg opnieuw ingericht. Daarbij gaat ook de kruising met de Tomatenstraat en de Omegaweg op de schop. Tot het zover is, wordt de verkeersveiligheid volgens de gemeente met tijdelijke maatregelen geborgd. In totaal zijn er in het gebied tussen de Kanaalweg en de Lammenschansweg 4.000 woningen bijgekomen als de heel herontwikkeling van de driehoek is afgerond.

Leiden Maatschappij Politiek Lammenschansdriehoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×