Podcast 'Eeuwig leven': driedelige reeks ontrafelt onze strijd met de tijd

Na de veelbeluisterde podcast Het geheim van de eeuweling komt de Leidse podcast- en theatermaker Tijs Huys, samen met muzikant Ralf Gerritse en dramaturg Mirke Kist, met een tweede podcast over onze strijd met de tijd.

In Eeuwig leven neemt hij de luisteraar in drie afleveringen mee op zijn zoektocht van de oudste mens ter wereld tot het onderzoek naar het langlevend gen. En van het eeuwig leven van onze voorouders in de Winticultuur tot futuristische vormen van digitaal vederleven. Aan het woord komen wetenschappers, experts, ervaringsdeskundigen en Huys zelf.

Eeuwelingen
Huys’ fascinatie voor het onderwerp begon toen hij tijdens een voorstelling in 2018 een portret maakte van de 100-jarige Leidse Toos. De vriendschap die ontstond leidde tot de VPRO radiodocumentaire Toos en Tijs (2020), de theatervoorstelling Toos, wat nu? (2021) én een blijvende fascinatie voor eeuwelingen. In de podcastserie Het geheim van de eeuweling (2022) verkende hij het onderwerp in al zijn facetten. Met Eeuwig leven (2024) geeft hij hieraan een avontuurlijk vervolg.

Oeroude wortels
Eeuwenoude bomen hebben een haast mythische status. Tijs gaat op expeditie naar een van de oudste bomen ter wereld in Zweden. Welke boom leefde van het begin van de moderne mens tot nu? Met een Winti-priesteres zoekt hij naar zijn eigen wortels en het voortleven van zijn voorouders.

Digitaal verder leven
Sinds mensenheugenis voert de mens een strijd met de tijd. Maar voor het eerst lijkt het erop dat de méns dit gevecht wel eens zou kunnen winnen. Wat als je voor eeuwig in contact zou kunnen blijven met je achterkleinkinderen? Artificiële intelligentie biedt mogelijkheden om ná iemands dood verder te leven. Met futuristen en wetenschappers verkent Huys de (on)mogelijkheden.

De eerste aflevering van Eeuwig leven staat nu online en is te beluisteren via alle bekende podcastplatforms.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×