(Foto's: provincie Zuid-Holland)

Kinderpostzegels bestaan honderd jaar

Kinderpostzegels bestaan dit jaar een eeuw. Op de St. Josephschool in Leiden, de stad waar Kinderpostzegels ook gevestigd is, presenteerde kinderidool Klaas van Kruistum de feestelijke bijeenkomst waar K.H. Prinses Margriet afgelopen woensdag de nieuwe kinderpostzegel onthulde én de eerste bestelling plaatste.

Kinderen van groep 7 stelden de Prinses vragen en zongen haar toe met het lied ‘Superkracht’, dat samen met popgroep NXT van Kinderen voor Kinderen en Armin van Buuren gemaakt is ter ere van het honderdjarig bestaan van Kinderpostzegels.

Tot en met 2 oktober gaan zo’n 130.000 kinderen in het hele land langs de deuren. Dit jubileumjaar komt Kinderpostzegels met een hele speciale interactieve zegel: via een QR-code kan een persoonlijke videoboodschap worden opgenomen en verstuurd. De opbrengst van de kinderpostzegelactie ondersteunt verschillende projecten die de veerkracht van kinderen versterken en hen hulp bieden, zoals een veilige plek, een maatje of schoolspullen. De kinderpostzegelactie loopt tot en met 2 oktober 2024.

Dit jaar bestaat Kinderpostzegels honderd jaar en is het thema ‘ieder kind verdient superkracht!’ Prinses Margriet onthulde de speciale jubileumzegel op de St. Josephschool in Leiden. Samen met burgemeester Peter Heijkoop en commissaris van de Koning in Zuid-Holland Wouter Kolff.

QR-code
Speciaal voor het jubileum is de eerste kinderpostzegel met een persoonlijke boodschap ontworpen, die door PostNL wordt uitgegeven. Met behulp van een QR-code kan de verzender een persoonlijke videoboodschap opnemen voor de ontvanger. Op de zegel staat een trampoline afgebeeld. Deze staat symbool voor het vangnet en de springplank die veel kinderen in moeilijke situaties missen. Naast de kinderpostzegels zijn er aan de deur en online ook producten als een shopper, een pleisterblikje en diverse kaarten die zijn ontworpen door kaartenpartner Hallmark verkrijgbaar. Een eenmalige donatie doen is ook mogelijk.

Armoede
De steun voor Kinderpostzegels is volgens de organisatie belangrijker dan ooit. “Ruim 230.000 kinderen in Nederland leven op dit moment in armoede, en 1 op de 4 kinderen heeft te maken met een ouder die worstelt met verslaving of psychische problemen. Daarnaast ontvangt 1 op de 8 kinderen jeugdhulp. Voor deze kinderen is het van groot belang om de nodige steun te krijgen en vaardigheden te leren die hen helpen om moeilijke omstandigheden te doorstaan.”

Directeur Sofie Vriends van Kinderpostzegels vertelt dat met de opbrengst van de kinderpostzegelactie directe hulp wordt geboden, zoals schoolbenodigdheden, een veilige plek of liefdevolle aandacht in de vorm van een maatje. “Ook ondersteunen we programma’s die kinderen helpen om weerbaarder te worden en hun mogelijkheden te vergroten. Dankzij de inzet van hun leeftijdgenoten kunnen wij ervoor zorgen dat honderdduizenden kinderen de kans krijgen om zich op een gezonde manier te ontwikkelen.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×