(Foto: Nieuwplaatz)

Amuse Festival in Nieuwplaatz: muziek met hapjes

In Nieuwplaatz aan de Sumatrastraat 201 wordt op zaterdag 19 oktober weer een editie gehouden van het Amuse Festival. Een festival waarbij de bezoeker met een gids door het pand gaat en onderweg wordt getrakteerd op muzikale hapjes.

Mede-organisator Lucas Meijers vertelt in Cultuur071 dat het idee voor het festival is ontstaan toen de Nieuwplaatz nog gevestigd was in de inmiddels gesloopte zusterflat Nieuweroord aan de Rijnsburgerweg. Tijdens maandelijkse borrels waren er toen al muzikale optredens van artiesten uit het pand, Na een optreden in een groot pand in Utrecht waar je als bezoeker in allerlei lokalen optredens kon bijwonen, was het idee voor een Leidse versie met als naam Amuse festival geboren.

Het Amuse Festival kent dit jaar drie menu-opties. Bezoekers kopen een kaartje voor een van de menu’s. Die bestaan uit vier optredens van elk een half uur en vormen een mix van theater, muziek en dans. “Er zijn grote en kleine plekken ingericht en met een gids ga je in het pand van plek naar plek. Aan het einde van de menu’s is er een afsluitende act in de aula, verzorgd door de Leidse act Kalima. Daar kan worden nagenoten en gedanst met een drankje”, vertelt Meijers.

Tijdens het gesprek bij het Sleutelstad-programma Cultuur071 blikt Meijers ook nog even terug op de afgelopen edities. Vorig jaar maakte een kunstenaar met een bouwwerk van folie en een trilmotor zowel visueel als muzikaal bijvoorbeeld nogal wat indruk. Ook was er een toen optreden van Melle, een Leidse muzikant die ook buiten Leiden flink aan de weg timmert met een eigen tour en een voorprogramma van Douwe Bob.

Het Amuse Festival is dit jaar op zaterdag 19 oktober van 19.30 uur tot laat.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×