Drie van de leerlingen van de Zijlwijkschool die meeliepen in de mini-Taptoe door de Merenwijk. (Foto: Louis Smit)

Zijlwijkschool loopt mini-Taptoe door de Merenwijk

Circa zestig leerlingen van de Zijlwijkschool in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar liepen vanochtend vroeg mee in een mini-Taptoe door de Merenwijk. “We doen dat ieder jaar en er gaan weken van voorbereiding aan vooraf”, vertelt intern begeleider Annet Versteegen.

De stoet kinderen, gevolgd door de ouders, liep van het kleuterplein van de Zijlwijkschool via de Stokroos, de Mosroos en de Klaproos naar de Zwartemeerlaan. Via de Bloemenbuurt en langs medisch centrum ’t Joppe liepen ze weer terug naar school. Buurtbewoners waren via een poster en sociale media uitgenodigd om de rood-witte mini-Taptoe te komen bekijken.

De protestants-christelijke Zijlwijkschool beperkt de viering van Leidens Ontzet niet tot deze kleine optocht. “De groepen 7 en 8 zijn gisteren bij de Minikoraal geweest en de dresscode vandaag op school is rood-wit”, zegt Annet Versteegen. “Verder eten we vandaag met de hele school hutspot en nemen we het Leids dictee af in de bovenbouw.”

Leidse zinnen
Het dictee bestaat uit speciale ‘Leidse’ zinnen die de school zelf heeft samengesteld. Deze gaat conciërge Bram, een echte Leidenaar, voorlezen en de kinderen moeten ze correct opschrijven. De beste speller wint een zuurstok.

  • Juf Henriette.
    Juf Henriette.
  • Screenshot
    Screenshot
  • Het Leids dictee waar de bovenbouw zijn tanden op mag stukbijten.
    Het Leids dictee waar de bovenbouw zijn tanden op mag stukbijten.
Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×