(Foto: PR)

Open dag over fijn ouder worden in Verde Vista Zoeterwoude

Onbezorgd, zelfstandig oud worden en nooit meer verhuizen. Dat is een thema dat door de vergrijzing steeds vaker onderwerp van gesprek wordt tussen mensen.

De meeste ouderen hebben wel een dak boven hun hoofd en voelen niet direct de gevolgen van de wooncrisis, zoals dat bijvoorbeeld wel geldt voor starters en doorstromers. Waar ze wel mee te maken krijgen is toenemende eenzaamheid, een te groot huis om te onderhouden, oplopende kosten, waaronder energielasten en fysieke gebreken. En de daarmee gepaard gaande stijgende behoefte aan zorg.

In Nederland zijn nog niet heel veel initiatieven die een oplossing bieden voor het hierboven geschetste probleem, maar in onze regio is wel zo’n plek. Verde Vista in Zoeterwoude. Op donderdag 10 oktober wordt een open huis georganiseerd tussen 11.00 en 14.00 uur waar ouderen en ook hun kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met een nieuw wooninitiatief speciaal voor 65-plussers.

Tijdens de open dag kunnen geïnteresseerden ontdekken hoe het is om in een gezellige veilige community te wonen. “Verde Vista is een plek waar iedereen met een eigen A++ energiezuinig huis zijn eigen privacy en voorzieningen heeft, maar waar ook gemeenschappelijke ruimtes zijn, waar diverse activiteiten plaatsvinden”, zegt woningcorporatie Habion over het project. “Ook zorg aan huis is mogelijk en thuiscoördinator Conny staat altijd klaar.

Het open huis evenement vindt plaats op de Stadhouderslaan 468 in Zoeterwoude. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op verde-vista.nl.

 

Advertentie

Maatschappij Regio Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×