De voorstelling 'Herman' van Theatergroep Imperium. (Foto: Imperium)

Toneelgroep Imperium speelt Nederlandse première van 'Hermann'

Toneelgroep Imperium opent het theaterseizoen ’24-’25 met de Nederlandse première van ‘Hermann’, geschreven door de Franse auteur Gilles Granouillet.

Een verhaal over de pas afgestudeerde neurologe Léa Paule die een mysterieuze patiënt, Hermann, op consult krijgt. Hermann kan zich maar één naam herinneren: Olia. Dit is het begin van een jarenlange zoektocht, waarbij elk van de personages in het stuk op wonderlijke manier de liefde vindt.

Magisch-realistisch
Jules Noyons, die het script vanuit het Frans heeft vertaald, tekent voor de regie. Bij Cultuur071 noemt Noyons de voorstelling poëtisch en troostend. “Het is geschreven in 2013 en stond in 2022 op het festival van Avignon. Daar heb ik Hermann voor het eerst gezien. Het verhaal combineert thriller-elementen met magisch-realistische invloeden. Het stuk biedt een mysterieuze sfeer met rationeel onverklaarbare elementen die op subtiele wijze worden gepresenteerd in de vormgeving. De vier personages in het stuk, die verdoold en beschadigd zijn, vinden uiteindelijk op een wonderlijke manier de liefde. Ik noem het een stuk dat troost biedt wanneer je krassen op je ziel hebt.”

Liefdesverhaal
De Franse neurologe Léa Paule wordt gespeeld door Iole Elderhorst, die de voorstelling een mooi liefdesverhaal noemt. Elderhorst was eind vorig jaar te zien in de productie ‘Onze Straat’, onder regie van Pepijn Smit. Hermann wordt haar tweede optreden bij Imperium. “Ik ben in ieder geval een stuk minder gespannen dan bij Onze Straat en kan daarom nu ook vrijer spelen en er meer van genieten. Het is natuurlijk een heel ander stuk. Toen speelden we met een flinke bezetting, nu staan we met slechts vier personages op het toneel, dat is intenser en geeft een heel andere dynamiek en dat geldt eveneens voor het werken met een andere regisseur.”

De voorstelling Hermann gaat 11 oktober in première en is daarna nog zeven keer te zien in Theater Imperium aan de Oude Vest 33E in Leiden. Voor meer informatie en kaarten: www.imperiumtheater.nl.

Jules Noyons en Iole Elderhorst vertellen in Cultuur071 over het stuk Hermann dat 11 oktober bij Theater Imperium in première gaat.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×