(Foto: Epicantus, via Pixabay)

Groen Ideecafé: hoe wordt Leiden autoluw en veilig voor fietsers en voetgangers?

Hoe komt het dat er in Nederland zo veel gefietst wordt? En hoe kunnen we Leiden een veiligere stad maken voor fietsers en voetgangers? Hoe krijgen we Leiden zo autoluw mogelijk? Die vragen staan centraal in het Groen Ideecafé op maandagavond 21 oktober in Scheltema.

De avond begint met een lezing van stedenbouwkundige Letícia Lindenberg Lemos. Zij bespreekt hoe het komt dat er in Nederland zoveel gefietst wordt. Daarna geeft zij tips voor Leiden in het bijzonder. Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor fijn en veilig fietsen en hoe zouden we dat in de gemeente toe kunnen passen?

Gemeente Leiden heeft het jaar 2024 uitgeroepen tot het Jaar van de Voetganger. Wat doet Leiden aan het creëren van een veilige en duurzame wegen en paden voor voetgangers en fietsers? Hoe wordt de stad zo autoluw als mogelijk? Daarover vertelt Eric Jellema van de gemeente.

Na de pauze is er een brainstorm met alle aanwezigen. Tot slot is er een pubquiz en een drankje. De toegang is gratis. Het Groen Ideecafé start op 21 oktober om 20.00 uur.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×