(Foto's: Stefan van Beek Fotografie)

Leiden sluit eerste huwelijk in 450 jaar op 3 oktober: zo zag dat eruit

Rianne van der Reek en Tom Stapper beleefden hun ‘sprookjeshuwelijk’ op 3 oktober. Als één van de twee uitverkozen stellen mochten zij tijdens 450 jaar 3 October bij hoge uitzondering trouwen tijdens Leidens Ontzet. Fotograaf Stefan van Beek legde alles vast.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat volgde Van der Reek en Stapper het hele 3 oktober-programma. Dat begon in De Waag, waar het bruidspaar tussen het uitdelen van Haring & Wittebrood elkaar voor het eerst zag, en eindigde bij het vuurwerk. Tussendoor stond onder andere een ontmoeting met de koning op het programma en reed het paar in een rood-witte koets mee in de optocht.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

  • Zwaaien vanuit de optocht - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Zwaaien vanuit de optocht - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Vuurwerk - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Vuurwerk - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • 3 oktober kermis Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    3 oktober kermis Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Trouwambtenaar Lisa Bleijenberg met bruidegom Tom Stapper - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Trouwambtenaar Lisa Bleijenberg met bruidegom Tom Stapper - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie

Het mooiste vonden Van der Reek en Stapper dat heel Leiden hun huwelijksfeest meevierde. Stapper: “We werden continu gefeliciteerd. Het maakte niet uit waar we liepen, iedereen herkende ons. We vierden het echt met de stad, dat was het allerleukste.” Van der Reek is het daar helemaal mee eens. “Mensen waren zo superenthousiast. Maar het moment in De Waag vond ik ook wel heel mooi, hoe Tom stond te wachten en iedereen enthousiast aan het klappen was. Echt een sprookjesmoment.”

Trouwfotograaf Stefan van Beek uit Leiderdorp had de eer om het eerste huwelijk in 450 jaar op 3 oktober vast te leggen. “Het was een lange, maar waanzinnig mooie dag. We hebben alles uit deze bijzondere dag gehaald. Van het haring happen, de optocht tot een rondje kermis en het afsluitende vuurwerk aan toe”, zegt Van Beek. “De stappenteller staat op meer dan 19.000 stappen. Deze hebben ons langs onder andere vier haringen, een optocht, een ontmoeting met de koning, een suikerspin én het vuurwerk gebracht. Het was een magische dag.”

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×