(Foto's: Chris de Waard)

Leiderdorp trapt afvalcampagne af met Plastic Soup Surfer

Doe’s Gek. Zo heet de campagne tegen zwerfafval waarmee de gemeente Leiderdorp is begonnen. Deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een feestelijke kick-off op zaterdag 12 oktober bij het Milieu Educatief Centrum (MEC) in de Sterrentuin.

Na een kop koffie met wat lekkers om 10.45 uur gaan de aanwezigen gezamenlijk een uurtje afvalprikken. De middag eindigt met Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, die om 14.00 uur een presentatie geeft. Wethouder Gebke van Gaal opent de presentatie.

Woensdagmorgen was er al een kick-off  voor basisschoolleerlingen. Bij de Schakel kwam wethouder Gebke van Gaal vertellen over de campagne. Aansluitend ging ze met enkele leerlingen samen de tekst ‘Doe’s Gek’ op het schoolplein spuiten en las hij in de kleuterklas een mooi kinderverhaal over afval verzamelen voor.

Op de school worden speciale lessen over Joep Troep gegeven en in de groepen 1 tot en met 3 komt een afvalopruimactie. Groep 4 gaat zelf opruimen en in de bovenbouw gaan de leerkrachten brainstormen met de leerlingen over minder afval. De ideeën van de leerlingen gaan mee naar de gemeente Leiderdorp in een speciaal duurzaamheidskoffertje.

Door deze campagne leren kinderen niet alleen over afval, maar worden ze ook gestimuleerd om actief bij te dragen aan een schone en duurzame toekomst. “Met plezier leren bijdragen aan een betere wereld, dat is ons doel”, aldus het Milieu Educatief Centrum (MEC) dat initiatiefnemer is van de campagne.

Alle informatie over de Doe’s Gek-campagne staat op de website does-gek.nl.

Duurzaamheid Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×