(Foto: Pixabay)

Vol energienet nog weinig gevolgen voor Oegstgeest

Het energienet in de Leidse regio is zo goed als vol. Dat maakte netbeheerder Liander eerder deze week bekend. Voor Oegstgeest heeft dat nog weinig gevolgen. “Als de bouwprojecten in onze gemeente aangemeld zijn bij Liander, dan kunnen ze gewoon aangesloten worden”, zegt wethouder Oudendijk.

De volledige regio Holland Rijnland, waar de Leidse regio onder valt is op code oranje gezet. Dat betekent dat grootafnemers van stroom, zoals grote bedrijven, niet meer zomaar aangesloten kunnen worden op stroom. Bij code rood zijn er ook problemen voor huishoudens. Nieuwe bouwprojecten zouden dan mogelijk niet langer aangesloten kunnen worden.

Wethouder Oudendijk over de gevolgen van het overbelaste energienet in de Leidse regio. 

Noordwijk
In dat geval zou er iets vergelijkbaars kunnen gebeuren als in Noordwijk. Daar moesten eigenaren van een nieuwbouwcomplex ruim een jaar na oplevering van hun woning op een stroomaansluiting wachten. Vooralsnog hoeven Oegstgeestenaren daar niet bang voor te zijn. En ook de nieuwbouwwoningen in Nieuw-Rhijngeest Zuid kunnen, mits netjes aangemeld bij Liander, gewoon nog aangesloten worden.

Mocht de situatie op het net verslechteren dan ondervindt de gemeente mogelijk wel negatieve effecten. “Maar dat is nog een beetje koffiedik kijken”, aldus de wethouder.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×