V.l.n.r. regisseur inburgering Nabil en boa’s Rik, Leonie en Murat. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Voorschotense boa's starten inloopspreekuur in Vlietwijk

Het Vliethuis aan de Prof. Einsteinlaan is vanaf 16 oktober de locatie voor een wekelijks inloopspreekuur van de Voorschotense boa’s. Inwoners van de wijk kunnen tussen 11.00 en 12.00 uur binnenlopen met vragen en opmerkingen. Voorlopig gaat het om een proef.

Het boa-spreekuur op het gemeentehuis werd de afgelopen twee jaar goed bezocht. “Tijdens seniorenbijeenkomsten vertelden inwoners dat ze graag met ons in gesprek willen, maar dat het centrum net te ver weg ligt”, vertelt boa Murat. “Ook merkten we tijdens rondes dat er bij sommige inwoners een taalachterstand is. De stap naar het gemeentehuis is dan toch net te groot. Toen kwamen we op het idee een inloopspreekuur in de wijk te gaan organiseren.”

Verbinding in de wijk
Tijdens het spreekuur zijn twee boa’s aanwezig om vragen te beantwoorden over veiligheid en handhaving. De regisseur inburgering van de gemeente schuift soms ook aan. “De Vlietwijk is de eerste wijk met een eigen spreekuur,” legt Murat uit. “Voorschoten voor Elkaar heeft een ruimte in buurthuis het Vliethuis beschikbaar gesteld. Zelf zijn zij ook iedere woensdagochtend aanwezig voor een koffie-inloop. Een mooie samenwerking, als wij merken dat er vragen zijn over bijvoorbeeld financiën, mantelzorg of gezondheid, kunnen we mensen namelijk meteen doorsturen.”

Bereikbaar
Ook burgemeester Stemerdink is enthousiast. “Het is belangrijk dat de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) goed bereikbaar zijn voor onze inwoners. Dat hebben we vastgelegd in het integrale veiligheidsplan van onze gemeente. Met een tweede inloopspreekuur in de wijk willen we het voor iedere inwoner nog makkelijker maken om onze handhavers te vinden.”

Het inloopspreekuur is elke woensdag van 11.00 tot 12.00 uur in het Vliethuis aan de Prof. Einsteinlaan 2F. Daarnaast zijn inwoners ook nog altijd van harte welkom op het wekelijks spreekuur op het gemeentehuis, van 14.00 tot 15.00 uur.

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×