ZZ Leiden wint thuis van de Belgische club Aalst. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden wint van Aalst dankzij driepunters eerste helft

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagavond de derde wedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. Het Okapi Aalst van Eddy Casteels moest voor rust (47-27) een fiks aantal driepunters incasseren. Na de pauze kreeg ZZ Leiden wat meer weerwerk van de Belgische ploeg te verduren, maar de overwinning kwam niet neer in gevaar: 79-67.

Het ging dit seizoen nog niet zo heel goed met de driepunters bij  ZZ Leiden. Maar tegen Aalst waren diverse Leidse spelers goed op dreef.  TJ Lall, Roeland Schaftenaar, Dimitri Maconda, Patrick Cartier (twee keer) en Jordan Davis waren succesvol van achter de driepuntslijn.

Marge
Okapi Aalst kon hiertegen alleen aan het begin van het eerste kwart iets doen. Daarna nam ZZ Leiden het heft in handen en liep uit naar 30-17 en bij rust stond de stand op 47-27.

Na de pauze kwam Aalst terug in de wedstrijd en binnen drie minuten was de marge geslonken naar 11 punten: 56-45. Maar toen maakte ZZ Leiden weer een spurt en verhoogde de voorsprong naar 18 punten. Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 12 punten in het voordeel van de thuisploeg. Patrick Cartier maakte de meeste punten voor Leiden: 24 en hij pakte ook 8 rebounds.

Volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 18 oktober om 20.00 uur tegen Landstede Hammers uit Zwolle.