De digitale cursus 'Cybercrime Challenge' helpt inwoners weerbaar te worden tegen online criminaliteit. (Foto: PR)

Gratis online cursus tegen online criminaliteit

De digitale cursus ‘Cybercrime Challenge’ helpt inwoners van de gemeenten in de Leidse regio weerbaar te worden tegen online criminaliteit. Vandaag gaven de burgemeester van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude het online startsignaal voor deze cursus.

Dagelijks wordt veel gebruikgemaakt van het internet en regelen we online snel en gemakkelijk veel zaken. Zoals bijvoorbeeld online bankieren, vrienden en familie volgen op sociale media en gezondheidszaken regelen. Maar criminelen slaan ook digitaal toe. En het wordt door vergaande technieken ook steeds moeilijker om nep van echt te onderscheiden.

De vijf gemeenten van de Leidse regio investeren daarom in de onlinecursus ‘Cybercrime Challenge’. De cursus helpt bewoners om te leren welke vormen van cybercriminaliteit veel voorkomen, hoe je deze kunt herkennen en wat je kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt.

Certificaat
De Cybercrime Challenge bestaat uit een basiscursus en eentje voor gevorderden. Deze zijn opgebouwd uit zes verschillende onderdelen en elk trainingsonderdeel duurt ongeveer vijf minuten. Na afronding krijgen deelnemers een certificaat. Meteen beginnen met de Cybercrime Challenge? De gratis cursus volg je via deze veilige link.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×