Stefan van Beek met New Talent Award. (Foto: PR)

Leiderdorper uitgeroepen tot meest getalenteerde bruidsfotograaf van Nederland en België

Stefan van Beek uit Leiderdorp kan het nog maar nauwelijks geloven. Hij won met meer dan 75.000 stemmen de New Talent Award tijdens de Bruidsfoto Award 2024. Daarmee wordt hij gezien als de meest talentvolle startende bruidsfotograaf van Nederland en België. Het event, de Bruidsfoto Award, wordt jaarlijks georganiseerd door het gerenommeerde tijdschrift Bruid & Bruidegom en vond dit jaar voor de 19e keer plaats.

“Deze prijs is een ontzettend mooi compliment én een bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt door mijn hart te volgen”, vertelt Van Beek. Drie jaar geleden had de fotograaf nog een baan in de marketing. Hij had zoveel plezier in fotografie dat hij het roer omgooide en startte als bruidsfotograaf. “De reacties van de bruidsparen zijn het allerbelangrijkst voor mij. De herinneringen die ik ze mee kan geven, is waar ik het écht voor doe.”

Meer dan 75.000 publieksstemmen
Voor de verkiezing van de Bruidsfoto Awards werden bijna achthonderd foto’s ingezonden en beoordeeld door een onafhankelijke en internationale vakjury. Van Beek ontving drie nominaties, waarna het Nederlandse publiek meer dan 75.000 stemmen uitbracht. Dat leverde hem de New Talent Award op. De prijs heeft hij tijdens de uitreiking opgedragen aan zijn onlangs overleden vader, één van zijn grootste fans die hem steunde en enorm trots was op het feit dat Van Beek besloot van zijn passie zijn beroep te maken.

Drie oktoberbruiloft
Afgelopen 3 oktober had Van Beek de eer om het allereerste huwelijk op 3 oktober in 450 jaar in Leiden vast te leggen. “Het was een lange, maar waanzinnig mooie dag. We hebben alles uit deze bijzondere dag gehaald. Van het haring happen, de optocht tot een rondje kermis en het afsluitende vuurwerk aan toe”, zegt Van Beek.

  • Zwaaien vanuit de optocht - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Zwaaien vanuit de optocht - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Vuurwerk - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Vuurwerk - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • 3 oktober kermis Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    3 oktober kermis Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Trouwambtenaar Lisa Bleijenberg met bruidegom Tom Stapper - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Trouwambtenaar Lisa Bleijenberg met bruidegom Tom Stapper - Credit © Stefan van Beek Fotografie
  • Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
    Tom en Rianne - Credit © Stefan van Beek Fotografie
Cultuur Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×