Scylla-duo Esmee van Marijk en Jitta de Klerk tegen Trias wel succesvol in het dubbelspel. (Archieffoto: Gerry van Bakel)

Scylla verstevigt vierde plek ranglijst door ruime thuiszege op Trias

De vrouwen van Scylla hebben tegen concurrent Trias uitstekende zaken gedaan in de strijd om de vierde plaats in de eredivisie tafeltennis. Die plek geeft recht op het spelen van de playoffs. Scylla won thuis met 6-1, terwijl al hun concurrenten voor plaats vier maximaal twee punten haalden.

De zege van de Leidse vrouwen was verdiend, maar de tegenstander uit Twello bood ook goed tegenstand. Vier van de zeven wedstrijden gingen in de maximale vijf games en daarvan won Scylla er drie. Eredivisiedebutant Trias heeft een mix van ervaring en jong talent in het team.

Ervaren
De sterke verdedigster Evelien Hengstman, ex-Scylla en Europees kampioene in de categorie 45+, was ook van de partij in Leiden. Zij speelde echter alleen de dubbel, die Leiden ook wist te winnen. Heleen Mulderij is de andere ervaren kracht bij Trias. Esmee van Marwijk nam het namens Scylla in de openingspartij tegen haar op en had de handen meer dan vol aan Mulderij. Van Marwijk had vijf games nodig om het eerste punt binnen te slepen.

Ook tweede partij was spannend. Scylla-routinier Marie Depuydt speelde tegen de pas 15-jarige Floortje Gerritsen. De eerste vier games werden eerlijk verdeeld. In de slotgame had Gerritsen echter geen antwoord meer op de stugge verdediging van Depuydt.

Verrassend
Met een 2-0 voorsprong op zak startte Jitte de Klerk in het duel tussen de jongelingen als favoriet tegen Liecke Greven. De eerste twee games gingen echter verrassend naar Greven die vooral haar sterke forehand liet spreken. De Klerk knokte zich goed terug tot 2-2, maar kon in de slotgame een 6-3 voorsprong helaas niet over de streep trekken. Dat leverde Trias een punt op.

De enkelspelen na de pauze verliepen een stuk minder spannend. Van Marwijk en Depuydt wonnen beide hun partijen met 3-0. De Klerk revancheerde zich tegen Mulderij en won met 4-1.  In de afsluitende dubbel waren Van Marwijk en De Klerk uiteindelijk te sterk voor Mulderij en Hengstman. Daarmee werd de eindstand in Leiden 6-1 in het voordeel van Scylla.

Plek vier
Omdat Hilversum geen enkel punt pakte tegen Den Helder en Belcrum verrassend verloor van staartploeg Westa met 2-5 , staat Scylla nu alleen op plek vier in de eredivisie met vier punten voorsprong op de nummer vijf Belcrum. Met nog twee duels in de reguliere competitie te gaan, is er nog van alles mogelijk. Scylla ontvangt in de slotronde koploper Den Helder en de afgelopen wedstrijden hebben aangetoond dat de topploegen in de Eredivisie dit seizoen een maat te groot zijn voor de Leidse ploeg. De punten moeten vooral gepakt worden in de eerstvolgende wedstrijd begin november in en tegen Hilversum.

 

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×