De genomineerden en winnaars van 2023. (Foto: Chris de Waard)

Tot en met 27 oktober nomineren voor Leidse Vrijwilligersprijzen

De Leidse Vrijwilligersprijzen worden op 11 december weer uitgereikt in de Stadsfoyer van het Leidse stadhuis. Aan wie die eer te beurt valt, begint met nominaties vanuit de stad. Iedereen kan nog tot en met 27 oktober vrijwilligers(organisaties) voordragen bij de jury.

Er zijn prijzen in verschillende categorieën. Zo is er een organisatieprijs, waarbij het niet alleen gaat om het werk dat de vrijwilligers van zo’n club doen, maar ook wat de organisatie zelf doet richting de vrijwilligers. Bijvoorbeeld op het gebied van deskundigheidsbevordering of het uiten van waardering richting de vrijwillige medewerkers. Ook is er een toekomstprijs voor iemand die jonger is dan 25 jaar die zich heeft inzet voor de samenleving.

De prijs voor Leidse Vrijwilliger van het Jaar gaat naar een voorgedragen persoon of groep personen die naar het oordeel van de jury iets heel bijzonders heeft gedaan voor de Leidse samenleving.

Jeugdlintje
Speciale aandacht is er voor het Leids Jeugdlintje. De jeugdlintjes bestonden al eerder, maar werden in 2020 voor de laatste keer uitgereikt. Bij die tiende editie kregen de kinderen hun lintje thuis uitgereikt, vanwege de coronapandemie. De organisatie van de Leidse Vrijwilligersprijs blaast de Leidse Jeugdlintjes nu samen met de gemeente Leiden nieuw leven in. “De jeugd heeft de toekomst en we zijn trots op jonge inwoners die een bijzondere prestatie of een goede daad hebben gedaan”, legt juryvoorzitter Claas Griffioen uit in Nieuws071.

Voor de jeugdlintjes kunnen kinderen tot en met 17 jaar worden genomineerd.

Juryvoorzitter Claas Griffioen van de Leidse Vrijwilligersprijs vertelt over de nominaties in de verschillende categorieën.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×