(Foto: Emile van Aelst)

Deelnemers Leiden Marathon vroeger van start

De organisatie van de Leiden Marathon heeft de starttijden vervroegd voor de 34e editie die op zondag 11 mei 2025 wordt gehouden. De organisatie speelt met deze beslissing in op mogelijke warme weersomstandigheden.

De deelnemers van de hele en halve marathon worden die dag een uur eerder weggeschoten dan in voorgaande jaren. De hele marathonlopers starten volgend jaar al om 9.00 uur en de deelnemers aan de halve marathon om 10.00 uur.

Ambulances
Dit jaar moest de Leiden Marathon de 10 kilometer op het laatste moment van het programma halen. Meerdere deelnemers waren op de langere afstanden in de problemen gekomen vanwege de hoge temperatuur in combinatie met de inspanning. Hierdoor waren er niet meer voldoende ambulances beschikbaar voor het vervolg van het evenement.

Gratis
Het vervroegen van de hele en halve marathon heeft ook gevolgen voor de andere afstanden. De 10 kilometer start om 13.00 uur, een uur later gevolgd door de 5 kilometer. De CORPUS Kidsrun vormt om 15.00 uur de spectaculaire afsluiting van het evenement. Voor het eerst mogen kinderen gratis deelnemen aan deze loop over ruim 2 kilometer.

Wandelen
Het programma van de Leiden Marathon Wandelen op zaterdag 10 mei blijft ongewijzigd. De start van de 42 kilometer is die dag om 8.00 uur. Daarna volgen de 21 kilometer en 10 kilometer om respectievelijk 10.30 en 11.30 uur.

Inschrijving
De inschrijving voor zowel het hardlopen als wandelen is inmiddels geopend via www.marathon.nl. De organisatie raadt aan om vroeg in te schrijven. Vorig jaar waren bijna alle afstanden voortijdig uitverkocht.

Leiden Maatschappij Regio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×