aanhouding babbeltruc-oplichter
Met een babbeltruc weten oplichters de slachtoffers om de tuin te leiden en zo geld en sieraden buit te maken. (Foto: Politie)

Verdachte babbeltrucs Voorschoten opgepakt

De politie heeft dinsdag in Schiedam een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van bankmedewerkerfraude in verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Voorschoten, aldus de politie. De man zit vast en wordt verhoord.

Het onderzoeksteam kwam de man op het spoor na uitgebreid onderzoek en samenwerking met verschillende andere eenheden. In het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte in ieder geval in Waddinxveen, Moordrecht, Voorschoten, Fijnaart en Oud-Beijerland verschillende slachtoffers met een smoes aan de deur heeft opgelicht. De slachtoffers waren allen ouderen.

Voorgeleiding
Het onderzoek kwam in een stroomversnelling nadat de man werd herkend aan de hand van camerabeelden en verklaringen. Hij is op donderdag 17 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Babbeltruc
Met een babbeltruc weten oplichters de (vaak oudere) slachtoffers om de tuin te leiden en zo geld en sieraden buit te maken. Deze criminelen zeggen bijvoorbeeld dat ze bij de bank of de politie werken om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen. Recentelijk is in een aantal gevallen zelfs de naam van een wijkagent gebruikt. De politie waarschuwt voor deze vorm van oplichting.

Meer info over babbeltrucs: politie.nl/onderwerpen/babbeltruc.html

 

Maatschappij Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×