Paul Jansen Schoonhoven en Monique Meijer van BC Merenwiek. (Foto: Gerry van Bakel)

BC Merenwiek trekt ook leden van buiten de eigen wijk

De Leidse regio kent tientallen sportverenigingen. De een bekender dan de ander, maar allemaal leveren ze een bijdrage aan de gezondheid en het sociale welzijn van hun leden. Sport071 zet elke week een vereniging in de spotlights. Deze week: badmintonvereniging BC Merenwiek.

De naam verraadt het al, deze vereniging komt uit de bekende woonwijk uit het noorden van de sleutelstad, de Merenwijk. De huidige voorzitter van de Merenwiek, Paul Jansen Schoonhoven, weet te vertellen dat de badmintonclub samen met de wijk is ontstaan. “Al vrij snel, in 1976, is er een badmintonclub opgericht. Ik ben lid geworden in 1980. Je had toen nog niet zoveel sportverenigingen als nu, dus was het druk. Je kon maar één dag in de week spelen en er was een wachtlijst voor nieuwe leden.”

De wachtlijst is gelukkig weg, maar de vereniging is nog zeer actief. “We hebben een interessante groep mensen, met zeker tien nationaliteiten. We hebben veel expats uit Leiden en Oegstgeest. Veel leden komen uit Aziatische landen, waar badminton heel populair is”, zegt Paul, die zelf in Indonesië in aanraking kwam met de sport. “Ik ben geboren in Soerabaja. Ik vond badminton zo leuk omdat je het met het mooi weer buiten kan spelen. ’s Avonds een veldje uitzetten in de tuin. Anders dan de zaalsport die het in Nederland is.”

Paul Jansen Schoonhoven en Monique Meijer vertellen over BC Merenwiek in Sport071.

Clinics
Monique Meijer geeft training bij BC Merenwiek sinds 2016. “We hebben vrijdag senioren, en drie groepen kinderen op zaterdag. Ik hoop ze op harmonieuze wijze de techniek en het spelen van wedstrijden bij te brengen.” Die wedstrijden gebeuren bijvoorbeeld in competitieverband, met clubs uit de regio. Maar er is ook ruimte voor leden die liever spelen in recreatief verband. “Veel mensen beginnen zo”, geeft Paul aan.

BC Merenwiek organiseert ook activiteiten buiten de eigen zaal aan het Broekplein. “We proberen zowel voor de senioren als de jeugd een leuk programma te hebben. Een aankomend uitje is de Dutch Open in Den Bosch, waar we topwedstrijden gaan kijken en meedoen aan clinics,” zegt Monique. “Het is een heel warme club”, voegt ze toe. “Nieuwe leden kunnen altijd langskomen om op proef te trainen.”

Benieuwd naar BC Merenwiek? Neem een kijkje op hun site.

Sport071 is elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren en te zien op Sleutelstad.nl.

Leiden Sport Vereniging van de week


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×