Het tennispark met padel op de voorgrond. (Foto: Martin Hooymans)

Tennisvereniging De Stevenshof uit neerwaartse spiraal dankzij padel

De Leidse regio kent tientallen sportverenigingen. De een bekender dan de ander, maar allemaal leveren ze een bijdrage aan de gezondheid en het sociale welzijn van hun leden. Sport071 zet elke week een vereniging in de spotlights. Deze week: tennis- en padelvereniging TV De Stevenshof.

Martin Hooymans is ongeveer vijf jaar voorzitter van De Stevenshof. “Ik ben feitelijk bij de vereniging gesleurd”, lacht hij. “Een paar vriendjes van me zijn lid en vroegen of ik broodjes wilde smeren bij het Open Toernooi, een enórm leuk toernooi trouwens. Een paar jaar later na een paar biertjes vroegen ze of ik voorzitter van hun vereniging wilde worden. Ik ben geen tennisser, maar toen zijn we gaan praten.”

Voorzitter Martin Hooymans praat over TV De Stevenshof in Sport071.

In zijn periode als voorzitter zag Hooymans zijn vereniging een negatieve spiraal doormaken. “We kregen minder leden, dan heb je minder geld en is het minder gezellig, en dat zorgt voor nog minder leden. Daar moesten we wat aan gaan doen: we moeten een positieve spiraal in. Een van de doelen was om jeugdleden aan te trekken, wat die hadden we niet meer. Ons jongste lid was op een gegeven moment 30 jaar oud.”

Padel
Naast het actief trekken aan de vereniging hebben twee factoren geholpen bij het opkrikken van de tennisclub. De eerste is opvallend genoeg de coronapandemie. “Op een gegeven moment ging alles dicht. Alles lag plat. Het enige wat ongeveer nog mocht in de Stevenshof was tennissen. We zaten opeens bomvol. Binnen een mum van tijd kwamen jonge leden naar ons toe, en die bleven plakken.”

De tweede positieve factor is de introductie van padel. Sinds deze zomer beschikt De Stevenshof over twee banen. Dat ging niet zonder slag of stoot. “Het liep gelijk als een speer, fantastisch. De banen zitten nokvol, we kunnen momenteel geen nieuwe spelers hebben. We hebben nu een wachtlijst.”

Derde Helft
Hooymans is ook trots te melden dat zijn vereniging zich inzet voor de Derde Helft, een initiatief om ouderen met behulp van sport te laten bewegen en sociaal actief te laten zijn. “Het is enorm belangrijk dat mensen blijven bewegen en dat ze uit een isolement gehaald worden. Dat is in de Stevenshof een zorgenkindje. Op woensdag komen mensen dan bij ons langs om bijvoorbeeld te tennissen en te padellen en meer. We zijn er heel blij mee dat dat bij ons gebeurt.”

Benieuwd naar TV De Stevenshof? Neem een kijkje op hun site.

Sport071 is elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren en te zien op Sleutelstad.nl.

Leiden Sport Vereniging van de week


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×