Café De Gaper in Leiden is genomineerd voor een Entree Award. Dat is de prijs voor de beste nieuwe horecazaken van Nederland. De zaak dingt met vier andere horecabedrijven om de titel in de categorie Best New Dine & Drink Midcity. De winnaars worden op 1 december bekendgemaakt.
Het café opende vorig jaar oktober aan het Rapenburg en is een initiatief van Lisa de Tombe, Jim Dijksterhuis en Mello de Witte. Hun doel was een laagdrempelige plek met goed eten, bijzondere wijnen en een warme, toegankelijke sfeer. “We wilden iets creëren dat we zelf misten in Leiden”, vertelt De Tombe.
Chefkok Jim Dijksterhuis kookt klassiek met een twist, met gerechten als steak, coquille, zwezerik, risotto en rogvleugel. Lisa de Tombe stelde een wijnkaart samen met Europese wijnen, ‘met finesse en een rauw randje’. Het interieur ademt volgens de eigenaren warmte en gezelligheid, en inmiddels trekt het café gasten uit de hele Randstad.
Economie LeidenSleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907