Locatie:

Scheltema Leiden
marktsteeg 1
2312 CS Leiden

www.scheltemaleiden.nl
www.muziekkamer-oegstgeest.org

Aanvang:

Donderdag 11 november om 20.30 uur

Entree:

Kosten 19,50 euro p.p.

Fay Lovsky speelt 'Bedenkelijke liedjes'

De Leidse multi-instrumentalist en klankkunstenaar toerde door Canada en strijkt nu neer in haar thuisstad. Ze trakteert het publiek op mooie liedjes met een diepere betekenis.

Fay Lovsky bezocht in Leiden het Stedelijk Gymnasium. Haar eerste muzikale optreden was in Oegstgeest toen ze zeventien was. Zij is zangeres, songwriter, bovenal multi-instrumentalist en klankkunstenaar. In Canada heeft zij een tour gemaakt met haar programma bedenkelijke liedjes. Dit brengt zij nu in Nederland ten gehore.

In 1980 verscheen haar tweede album ‘Confetti’ waar zij twee jaar een Edison mee won. Van dit album werd ‘Christmas Was A Friend of Mine’ een hit werd en groeide uit tot een ware klassieker. In 1984 werkte Fay Lovsky mee aan La Grande Parade, de internationaal spraakmakende afscheidstentoonstelling van Stedelijk Museumdirecteur Edy de Wilde. Niet verwonderlijk, ze studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam grafische en audiovisuele vormgeving.

Gedurende haar loopbaan werkte Fay Lovsky samen met uiteenlopende artiesten onder wie Henny Vrienten, Joost Belinfante, Bram Vermeulen, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans.

In 2000 ontving zij de Gouden Harp.

Gepubliceerd: 13 oktober 2021Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×