Locatie:

Tuinvereniging Ons Buiten in Leiden

Wanneer:

Zondag 22 mei van 06.00 tot 17.00 uur

Entree:

Gratis

Biodiversiteitsdag bij Tuinvereniging Ons Buiten

Er worden diverse activiteiten georganiseerd bij Tuinvereniging Ons Buiten in de Merenwijk. De dag begint al vroeg met een vogelexcursie om 6.00 uur in de ochtend. Daarna een kruidenworkshop om 10.00 uur en een workshop ‘zaadbommen maken’ om 11.30 uur. Om 15.30 uur neemt natuurexpert Hans Adema ons mee op natuurexcursie. Al deze activiteiten vinden plaats in het verenigingsgebouw van Ons Buiten (Joop Vervoornpad 16).

Tussen de al genoemde activiteiten door vertelt wetenschapper Jacqueline Henrot alles over het Leidse Citizen Scienceproject ‘Oeverplanten’. Na een introductie en excursie naar de waterkant kun je direct aan de slag en meedoen aan dit project als je dat zou willen. Let op! Verzamelen voor deze activiteit vindt plaats om 12.15 uur bij Theehuis Noord (Joop Vervoornpad 1).

De activiteiten vinden plaats in het kader van het project “Biodiversiteit in Beeld.” Dit project beoogt alle flora en fauna op en rond het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten en de Tuin van Noord in Leiden te inventariseren. Daarnaast wil het bewustzijn creëren voor de natuur in de eigen omgeving en aantonen dat deze natuur de moeite waard is om te versterken en beschermen. Meer informatie over dit project is te vinden op www.biodiversiteitinbeeld.com.

Gepubliceerd: 12 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×