Locatie:

De tuin van de smid, Hooiberg

Wanneer:

Zaterdag 21 mei van 10.00 tot 12.00 uur

Entree:

Gratis

Imker Dirk Jan Binnendijk vertelt over bijen

In het Reigersbos van Polderpark Cronesteyn staat een flinke bijenstal en je vindt op verschillende plekken in het park ook bijenkasten! Wat gebeurt daar precies, en waarom is dat belangrijk voor de natuur?

Op zaterdagmorgen 21 mei vertelt imker Dirk Jan Binnendijk over hoe bijen leven, hoe honing wordt geoogst en wat honing slingeren is. Wat zijn solitaire bijen en hoe verschillen ze van bijenvolken in een korf? Wat is er aan de hand met bijensterfte en kun je zelf iets daaraan doen? Dirk Jan laat ook producten zien die je van honing kunt maken (zoals kaarsen) en producten die je mag proeven: mede, propolis, stuifmeel pollen, koninginnen gelei, en natuurlijk honing!

Gepubliceerd: 12 mei 2022Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×